Historie Huys Snellen

De Catharinastraat is de oudste straat van Breda en dateert uit midden 14e eeuw. Aan het begin van de 16e eeuw verrijzen langs deze straat meerdere hofhuizen, bestemd als stadswoning voor de aan het Bredase hof verbonden hoge functionarissen.

Huys Snellen, een groot monumentaal pand uit ca. 1728, heeft een hoge historische waarde door de continuïteit in het gebruik als woonhuis, waarvan de oudste herkenbare elementen teruggaan tot de 16e eeuw. De kelder onder het achterhuis dateert mogelijk nog van voor de stadsbrand van 1534 en vormt daarmee het oudste onderdeel van het pand. De verbouwing in het tweede kwart van de 18e eeuw resulteerde in de decoratie van verschillende vertrekken op de begane grond, de hal en het trappenhuis in Lodewijk XIV stijl. Deze kwaliteit is voor historische panden in Breda van uitzonderlijk niveau.

Dit bijna 300 jaar oude herenhuis heeft een zeer rijke historie. Diverse graven, hofmeesters en doctoren waren hier door de eeuwen heen woonachtig. Gedurende een eeuw speelde de familie Snellen de hoofdrol in de geschiedenis van de Catharinastraat 16. Het huis staat dan ook niet voor niets bekend als ‘Huys Snellen’. Zowel Paulus en vader Willem Snellen waren veelvuldig wethouder en burgemeester van Breda. De diverse muurschilderingen en rijke decoraties herinneren nog aan deze tijden. Ondanks de diverse branden die het vuur aardig aan de schenen van dit pand hebben gelegd, zijn er zeer veel mooie details bewaard gebleven.

Huys Snellen impressie

Huys Snellen anno 2023

Huys snellen is – met behoud van haar authentieke karakter – in samenwerking met COARE architectuur getransformeerd naar een hoogwaardig full-service kantorenconcept.

De huisstijl en het nieuwe ontwerp van Huys Snellen voorzien in het behoud van alle karakteristieke rijksmonumentale elementen van het gebouw, gecombineerd met een moderne, exclusieve doch karakteristieke uitstraling. Warme en gedurfde tinten en moderne materialen worden gecombineerd met eigentijdse sfeerverlichting en designmeubilair. De algemene ruimtes zijn eveneens opnieuw ingericht, gestoffeerd en geschilderd, waarbij ook de sanitaire ruimtes zijn gerenoveerd.

Beschikbaarheid

Er zijn nog kantoorsuites beschikbaar voor verhuur. Indien u zich wilt aanmelden, klik hier
Wenst u gebruik te maken van onze vergaderruimte of heeft u interesse in een Virtual kantoor, klik hier

Voor het bekijken van de Virtual kantoor abonnementen, klik hier

Begane Grond

EERSTE VERDIEPING

TWEEDE VERDIEPING

Alle kantoren betreffen full-service, turn-key werkplekken:

R

In hoogte verstelbaar bureau en bureaustoel

R

Eigentijdse aankleding

R

Eigen WiFi/internet

R

Schoonmaak

R

Hostess ondersteuning tijdens kantoortijden

Mogelijkheid tot aanvullende diensten, zoals:

R

Koffie en thee services

R

Gebruik van de boardrooms

R

Parkeerplaats op eigen terrein

Onze huurders

Unieke locatie aan
de Catharinastraat

Zowel het bourgondische centrum van Breda als het centraal station zijn binnen enkele minuten te bereiken.

Parkeren

Huys Snellen biedt op eigen terrein voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers. Tevens zijn er in de nabije omgeving diverse parkeermogelijkheden in de vorm van parkeerterreinen alsook garages. Een drietal parkeerterreinen biedt de mogelijkheid tegen een voordelig tarief een parkeervergunning af te sluiten.
Cafés & Restaurants

1

Café Noir

2

The Streetfood Club

3

Brasserie Bardot

4

Sip first

5

Botanist aan het water

6

Patisserie Nettur

7

Chocolat

8

Porta Sud

Overnachten

9

Hotel Nassau Breda

10

Boutique Hotel Het Scheepshuys

Bezienswaardigheden

11

Grote Markt

12

Stadspark Valkenberg

13

Begijnhof

14

Stedelijk Museum

15

Willem Merkxtuin

16

Kasteel van Breda

17

Brouwerij de Beyerd

18

Het Spanjaardgat

Sint-Antoniuskathedraal

OV

NS station Breda

Parkeren

Parkeergarages

Parkeerterreinen

Vragen of wilt u graag een
bezichtiging inplannen?

Neem contact op